Φωτισμός

Translations:

Η Xparity μέσω του Home Automation σάς προσφέρει τα οφέλη και τις ευκολίες ενός υπερσύγχρονου συστήματος ελέγχου φωτισμού σε λογικές τιμές και χωρίς τις δυσκολίες περίπλοκων ελεγκτών και πολύπλοκων προγραμμάτων.

Με τους αυτοματισμούς φωτισμού του Xparity Home Automation οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Μερικά μόνο από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι τα ακόλουθα:
Σενάρια φωτισμού: Με το πάτημα ενός και μόνο διακόπτη ελέγχετε ποια φώτα θα ανάβουν, ποια θα σβήνουν σε όλο το σπίτι καθώς και τη στάθμη φωτισμού τους. Θέλετε τον κατάλληλο φωτισμό για να απολαύσετε την αγαπημένη σας ταινία. Με το άνοιγμα της τηλεόρασης αυτόματα μπορούν να ανάβουν ή να σβήνουν συγκεκριμένα φώτα ή να χαμηλώνει / ανεβαίνει η στάθμη φωτισμού σε άλλα. Θέλετε τον κατάλληλο φωτισμό για ένα ρομαντικό δείπνο. Με το πάτημα ενός διακόπτη ρυθμίζεται ανάλογα ο φωτισμός (κεντρικός, οροφής, λαμπατέρ κλπ) δημιουργώντας μια ρομαντική ατμόσφαιρα.

Κεντρικός έλεγχος: Από συγκεκριμένα και καθορισμένα σημεία στο σπίτι μπορούν να ελέγχονται όλα τα φώτα. Π.χ. από το υπνοδωμάτιο και με το πάτημα ενός διακόπτη σβήνουν όλα τα φώτα του σπιτιού ή στην εξώπορτα ένας διακόπτης εξασφαλίζει με το πάτημά του ότι όλα τα φώτα του σπιτιού έχουν σβήσει ενώ ταυτόχρονα αφήνει ένα προκαθορισμένο φως (π.χ εισόδου) ανοιχτό.

Έλεγχος φωτισμού με ανίχνευση κίνησης. Μόλις ανιχνευθεί κίνηση ανάβουν συγκεκριμένα φώτα. Οι εφαρμογές απεριόριστες. Ανάβουν τα φώτα αυτόματα στο διάδρομο ή στις σκάλες μόλις πλησιάσετε. Ανάβει το φως στο γκαράζ μόλις πλησιάσετε με το αυτοκίνητό σας ή το φως της εισόδου μόλις πλησιάσετε την εξώπορτα.

Έλεγχος φωτισμού με ανίχνευση παρουσίας. Μόλις ανιχνευθεί παρουσία σε κάποιο χώρο ανάβουν προκαθορισμένα φώτα εφόσον η φωτεινότητα δεν είναι επαρκής. Τα φώτα σβήνουν όταν παύσει η παρουσία στο χώρο. Οι εφαρμογές ξεκινούν από βοηθητικούς χώρους (διάδρομοι, κλιμακοστάσια, wc κλπ) καταργώντας ουσιαστικά την ανάγκη για αλέ-ρετούρ διακόπτες και μπορούν να επεκταθούν σε κάθε χώρο του σπιτιού μειώνοντας δραστικά τον αριθμό των απαιτούμενων διακοπτών και αυτοματοποιώντας πλήρως τη λειτουργία του φωτισμού σε ολόκληρο το σπίτι. Σε σχέση με τους απλούς ανιχνευτές κίνησης οι ανιχνευτές παρουσίας μπορούν να αντιλαμβάνονται και πολύ μικρές κινήσεις ενώ διαθέτουν και αισθητήρα φωτεινότητας ώστε να ανάβουν τα φώτα μόνον όταν η φωτεινότητα είναι χαμηλότερη από κάποιο προκαθορισμένο επίπεδο. Επίσης πολλοί διαθέτουν και δυνατότητα light control ώστε να dimάρουν τα φώτα που έλεγχουν τόσο ώστε να επιτευχθεί η προκαθορισμένη φωτεινότητα που έχει οριστεί για το συγκεκριμένο χώρο. Με τον τρόπο αυτό έχουμε ανά πάσα στιγμή σε κάθε χώρο τον κατάλληλο φωτισμό όταν αυτό χρειάζεται επιτυγχάνοντας άνεση και οικονομία.

Πλήρης λύση φωτισμού εξωτερικών χώρων τόσο με βάση προκαθορισμένα σενάρια και χρονοπρογράμματα όσο και με βάση ανίχνευση κίνησης. Επιπλέον με την εγκατάσταση συσκευών weather station μπορούμε να αυτοματοποιήσουμε πλήρως τη λειτουργία του φωτισμού των εξωτερικών χώρων ανάλογα με την εξωτερική φωτεινότητα (απόγευμα, βράδυ, ξημέρωμα κλπ).

Πλήρης έλεγχος σεναρίων φωτισμού και από το remote control των ηλεκτρονικών σας συσκευών (τηλεόραση, hi-fi κλπ)

Πλήρης έλεγχος τόσο τοπικά όσο και απομακρυσμένα από το γραφείο ή το κινητό σας τηλέφωνο. Επιπλέον πλήρης ενσωμάτωση με το Digital Entertainment για πλήρη έλεγχο από την οθόνη της τηλεόρασής σας. Επιπλέον πλήρης ενσωμάτωση με το Digital Entertainment για πλήρη έλεγχο του φωτισμού από την οθόνη της τηλεόρασής σας.

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα προσφέρονται τόσο σε έτοιμα σπίτια όσο και σε σπίτια υπό κατασκευή.