Δικτύωση / Internet

Translations:

Η δικτύωση των ψηφιακών συσκευών και η πρόσβαση στο internet από παντού είναι επιτακτική ανάγκη για κάθε σύγχρονο σπίτι.
Το Digital Entertainment της Xparity βασίζεται στη Δικτύωση για να μεγιστοποιήσει την εμπειρία της οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει. Ο διαμοιρασμός ψηφιακού περιεχομένου σε πολλούς χώρους (ταινίες, μουσική, βίντεο, φωτογραφίες κλπ) απαιτεί ένα δικτυωμένο σπίτι ενώ ταυτόχρονα ευροζωνική σύνδεση στο internet εξασφαλίζει πρόσβαση σε αστείρευτο περιεχόμενο (πληροφορίες ταινιών, πρόγνωση καιρού, ειδήσεις με ήχο και εικόνα από τα μεγαλύτερα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, εξώφυλλά των δίσκων της μουσικής σας συλλογής κλπ). Τέλος η Δικτύωση επιτρέπει την απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημά σας είτε από υπολογιστή είτε από το κινητό σας τηλέφωνο!


Στην Xparity σας καλύπτουμε πλήρως την ανάγκη οικιακής δικτύωσης χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία. Συγκεκριμένα για τη δικτύωση του σπιτιού υπάρχουν οι εξής επιλογές:

  • Να υπάρχει εγκατάσταση με UTP καλωδίωση σε όλο το σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση οι δυνατότητες που έχουμε είναι απεριόριστες! Όλο το ψηφιακό περιεχόμενο (μουσική, φωτογραφίες, ταινίες High Definition κλπ) μοιράζεται εύκολα στα Media PC του σπιτιού.
  • Χρήση του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος (τεχνολογία Home Plug) για τη δικτύωση. Σε αυτή την περίπτωση η ταχύτητα επικοινωνίας είναι χαμηλότερη σε σχέση με την καλωδίωση UTP, εντούτοις μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε σπίτι και επιτρέπει χωρίς πρόβλημα το διαμοιρασμό ψηφιακού περιεχομένου. Περιορισμοί πιθανόν να υπάρχουν ανάλογα με την ηλεκτρική εγκατάσταση κάθε σπιτιού κυρίως κατά την ταυτόχρονη αναπαραγωγή υλικού από πολλά Media PC.
  • Ασύρματη δικτύωση μέσω WiFi. Αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός για διαμοιρασμό internet ενώ τα νέα πρότυπα και τεχνολογίες ασύρματης δικτύωσης μπορούν να επιτύχουν κατά περίπτωση και τη διαμοίραση κάθε είδους ψηφιακού περιεχομένου. Περιορισμοί μπορεί να τίθενται ανάλογα με την κατασκευή του σπιτιού και τη διαμόρφωση των χώρων σε κάποιες κατηγορίες ψηφιακού περιεχομένου (π.χ. διαμοίραση υλικού high definition).


Η πρόσβαση στο Internet από κάθε σημείο του σπιτιού είναι πλέον απαραίτητη. Στην Xparity σας προμηθεύουμε με συνδέσεις ADSL2 που υποστηρίζουν το περίφημο triple play: μέσω μιας γρήγορης σύνδεσης στο Internet, αποκτάτε σταθερό τηλέφωνο, αλλά και Video on Demand. Επίσης περνάτε στον κόσμο του file-sharing ανταλλάσσοντας μουσική και ταινίες με άλλους χρήστες στο internet, χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ στο σαλόνι σας.
Τέλος, χρησιμοποιώντας τη μόνιμη γραμμή πρόσβασης στο internet, μπορείτε να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα σας: από το να ελέγξετε αν οπλίσατε το συναγερμό, μέχρι να προγραμματίσετε την εγγραφή του αγαπημένου σας προγράμματος στην τηλεόραση ή να δείξετε τις φωτογραφίες από τις διακοπές σας, ενώ βρίσκεστε στο σπίτι ενός φίλου! Πρόσβαση από παντού και πάντα.
Αυτός είναι ο νέος κόσμος του γρήγορου internet και αυτό είναι το digital living της Xparity!